Zoekfilters

Categorieën






Rubrieken

























Organisaties


















































































Oproepen

29 oproepen gevonden 123 volgende
Stichting K&O Oegstgeest

Cursus coördinator

Geplaatst op 30 november 2018De Volksuniversiteit van Oegstgeest neemt een bijzondere plaats in binnen het Sociaal Domein en draagt bij aan ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. De volksuniversiteit verzorgt lezingen, cursussen, excursies en workshops. Wij bieden een breed aanbod aan op het gebied van Kunst en Cultuur, Sport en Welzijn, Talen en Literatuur en Creativiteit. De organisatie van de Volksuniversiteit wordt gerund door één medewerker en verschillende vrijwilligers: een bestuur en een coördinatieteam. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn de Volksuniversiteit in stand te houden. Voor het cursusprogramma ‘Sport en Welzijn’ en het cursusprogramma ‘Talen en Literatuur’ zoeken wij , op vrijwillige basis , per direct een Cursus coördinator

De coördinatoren in het coördinatieteam zijn de eerste contactpersonen richting de docenten. Zij denken mee over het aanbod van de Volksuniversiteit. Het coördinatorenteam bestaat uit vijf cursus coördinatoren, ieder met een eigen "cursuspakket" waarvoor hij/zij het aanspreekpunt is. De samenwerking binnen het team is goed en er wordt vier keer per jaar overlegd. Het is afwisselend werk met veel contacten, ruimte voor ideeën, initiatieven en creatieve invallen.

De cursus coördinator
> Is verantwoordelijk voor het aanbod binnen zijn/haar cursusprogramma.
> Denkt mee over de haalbaarheid van het aanbod en over de punten waarop we dit kunnen verbeteren.
> Onderhoudt contact met docenten.
> De cursus coördinator maakt deel uit van het coördinatoren overleg zodat de volledige programmering van de Volksuniversiteit goed op elkaar is afgestemd.
> Houdt bij wat de voortgang van de eigen aangeboden activiteiten is d.m.v.
(tussentijdse) evaluaties.
> Denkt mee over het vergroten van de naamsbekendheid en publiciteit.
> Is bereid zo nu en dan als gastheer/- gastvrouw op te treden (ontvangst docenten
en cursisten, klaarzetten lokaal, na afloop opruimen).
> Werkt samen met de medewerker Volksuniversiteit.

Wat verwachten wij
> Affiniteit met het gehele aanbod van de Volksuniversiteit.
> Affiniteit met een leven lang leren.
> Open, klantvriendelijke en initiatiefrijke houding.
> Om kunnen gaan met deadlines.
> Lokale binding.
> Organisatietalent

Wij bieden
De cursus coördinator betreft een vrijwillige functie. Je komt terecht in een prettige, stimulerende en inspirerende werkomgeving, ontvangt een gratis bibliotheekabonnement en een jaarlijkse attentie. Daarnaast hebben wij een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers en is er de mogelijkheid om jaarlijks andere collega vrijwilligers te ontmoeten. Vanaf 1 januari fuseert de Volksuniversiteit met de Bibliotheek Bollenstreek Oegstgeest. Dit heeft geen gevolgen voor de identiteit en eigenheid van de Volksuniversiteit. Door de krachten te bundelen kunnen beide organisaties niet alleen het bestaande cursusaanbod voortzetten maar zal er ook gewerkt worden aan vernieuwing en verbreding van het totale programma-aanbod in Oegstgeest.
Rubrieken : werkervaring, school en educatie, muziek, dans, film en theater, kunst en cultuur, bestuurlijk, aanbod vrijwilligers» lees verder
Stichting K&O Oegstgeest

Volksuniversiteit K&O zoekt gastheer/gastvrouw(en)

Geplaatst op 30 november 2018De Volksuniversiteit K&O Oegstgeest zoekt per 1 januari 2019

Gastheren/gastvrouwen activiteiten (vrijwilligers)

De Volksuniversiteit van Oegstgeest neemt een bijzondere plaats in binnen het Sociaal Domein en draagt bij aan ontmoeting, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. De volksuniversiteit verzorgt lezingen, cursussen, excursies en workshops. Wij bieden een breed aanbod aan op het gebied van Kunst en Cultuur, Sport en Welzijn, Talen en Literatuur en Creativiteit. De organisatie van de Volksuniversiteit wordt gerund door één medewerker en verschillende vrijwilligers: het coördinatieteam. Zonder de inzet van deze vrijwilligers zou het niet mogelijk zijn de Volksuniversiteit in stand te houden.

U houdt zich bezig met
> de uitvoering van de activiteiten;
> verzorgen van de catering;
> de ruimte gereedmaken;
> na afloop opruimen.

Wat verwachten wij
> open, klantvriendelijke en initiatiefrijke houding;
> lokale binding;
> affiniteit met cultuur.

Werktijden
> De precieze werktijden worden afgestemd op de tijden dat de activiteiten plaatsvinden.
> De activiteiten vinden in de ochtend, middag en avond plaats en af en toe op een zaterdag- of zondagochtend.
> Over het algemeen wordt de kalender aangehouden van de basisscholen en zijn er geen of weinig activiteiten in de schoolvakanties.

Wij bieden
De rol van gastheer/gastvrouw betreft een vrijwillige functie. Je komt terecht in een prettige, stimulerende en inspirerende werkomgeving, ontvangt een gratis bibliotheekabonnement en een jaarlijkse attentie. Daarnaast hebben wij een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers en is er de mogelijkheid om jaarlijks andere collega vrijwilligers te ontmoeten.

Vanaf 1 januari fuseert de Volksuniversiteit met de Bibliotheek Bollenstreek Oegstgeest. Dit heeft geen gevolgen voor de identiteit en eigenheid van de Volksuniversiteit. Door de krachten te bundelen kunnen beide organisaties niet alleen het bestaande cursusaanbod voortzetten maar zal er ook gewerkt worden aan vernieuwing en verbreding van het totale programma-aanbod in Oegstgeest.
Rubrieken : werkervaring, muziek, dans, film en theater, kunst en cultuur, horeca en gastvrijheid, begeleiden en luisteren, aanbod vrijwilligers» lees verder
Geplaatst op 21 augustus 2018De kapsalon van Wijckerslooth en Rustenborch, Marente, is op zoek naar iemand die het leuk vindt om bewoners van hun kamer naar de kapper te begeleiden en weer terug te brengen. Ook het schenken van een kopje koffie, een gezellig praatje, het maakt het kappersbezoek toe een uitje voor onze clienten. Ervaring is niet perse nodig, maar wel het inleven in de situatie van de bewoner is belangrijk. Het gaat om dementerende ouderen en bewoners die niet in staat zijn om zelf te komen. Categorie : Kracht vanuit overtuigingRubrieken : werkervaring, vervoer, mantelzorg, horeca en gastvrijheid, begeleiden en luisteren, aanbod vrijwilligers» lees verder
Aanbod of vraag voor hulp

Klassenassistent Syrische analfabeten

Geplaatst op 19 mei 2018Wij zijn een coöperatieve Taalschool die op non profit-basis taalles geeft aan statushouders in Oegstgeest. Veelal zijn dit mensen uit Syrie, maar ook uit Ethiopie en Afghanistan. Wij geven twee keer per week les in het Dorpscentrum in Oegstgeest maar geven ook lessen in Leiden en elders in Nederland (vooral rond Rotterdam). Wij werken in Oegstgeest met twee docenten en houden onze groepen klein - niet meer dan 10 mensen maar onze voorkeur is 6. Er is veel verschil in hoe snel en wat mensen kunnen leren.

Daarom zoeken we een vrijwilliger die kan assisteren in een klas die ik doceer met beginnende taalleerders en een aantal analfabeten die het Nederlandse schrift amper beheersen en de lagere school in Syrië niet echt hebben afgerond. Wij werken met deze mensen met het moderne computerprogramma Diglin + van uitgeverij Boom, maar zij hebben begeleiding en variatie nodig. Ik bereid de les wel voor maar tijdens het lesgeven vind ik het erg lastig om hen goed en intensief te begeleiden daar ik tegelijkertijd ook de beginnende leerders Nederlandse les geef. Daar zij niet gewend zijn naar school te gaan moet je hen heel veel helpen en kunnen ze eigenlijk niet goed zelfstandig werken. Hun motivatie hoog houden is dus heel belangrijk!

We zijn dus op zoek naar een klassenassistent die goed Nederlands spreekt en die het liefst maandag- en vrijdagmorgen van ongeveer 9 tot 12 uur in de klas wil helpen hen te helpen het Nederlands machtig te worden. Ook het installeren van de Chrome-laptops waar zij mee werken en het in- en uitloggen van van Diglin + naar het onderdeel waar zij mee werkten is een onderdeel van het werk. Hun vooruitgang moet gelogd worden op hun eigen schema want zij herinneren zich niet bij welk lesdeel ze waren. Verder werk je telkens met de cursisten zodat ze enthousiast even verder kunnen en merken dat ze vooruitgang boeken. Bijzonder interessant is dit taalleerprogramma. Meer en meer taalscholen werken met dit leuke en moderne programma. Het wordt volop ontwikkeld en we hebben er een boekje bij met een handleiding in een boek waar nog andere tips en spellen in staan dat aansluit op het computerprogramma. Het programma Diglin + is een programma dat op individuele leerders is gebaseerd en ze kunnen er dus in hun eigen tempo aan werken. Het is echter teveel gevraagd dat ze drie uur lang hiermee werken en voor het goed leren van het programma is afwisseling en praten over de verschillende onderdelen is ook erg nodig.

Ideaal is natuurlijk iemand met een onderwijsachtergrond maar een vrolijke, handige en vriendelijke vrijwilliger die graag met mensen praat en hen de Nederlandse taal wil leren en helpen wil hen zich thuis te laten voelen is ook zeer welkom. Je dient wel een beetje zelfstandig te zijn en te kunnen werken met Chromecomputers daar ik natuurlijk doceer aan de andere groep en tijdens de les niet veel kan helpen. Voor de vrijwilliger is het werken in een klas volwassen taalleerders natuurlijk een goede ervaring. Je zal veel leren over hoe je met mensen die het Nederlands niet machtig zijn communiceert. Ze hebben veel meegemaakt en hebben veel aan hun hoofd. Het werken met analfabeten vergt veel geduld maar het is heel dankbaar als ze kleine vooruitgang boeken.

Categorie : Structureel kracht gevenRubrieken : werkervaring, school en educatie, begeleiden en luisteren, aanbod vrijwilligers» lees verder
Stichting Milieu Educatiecentrum (MEC)

Nieuwe collega's gezocht

Geplaatst op 19 mei 2018De Stichting MEC verzorgt per jaar circa 100 natuur- en milieulessen aan leerlingen van de basisscholen in Oegstgeest. Die gaan over planten en dieren, maar ook over de moestuin, én grassen en granen. Ook is er een les natuurfotografie.

Naast de lessen zijn er excursies in het weekend en hebben we onze Kruidenpluktuin aan de Lange Voort.

Bij het MEC zijn circa 25 vrijwilligers actief. Graag willen we enkele nieuwe collega's verwelkomen. Voor vele aandachtsgebieden is er plek. Voor het begeleiden van de schoollessen, en voor het beheer van de website, het maken van een Nieuwsbrief, het organiseren van de wandelingen etc. Het tijdsbeslag is individueel in te vullen. Zie voor informatie www.mecoegstgeest.nl

Over uw belangstelling horen we graag. Dat kan via onderstaand formulier tav Mw. Rianne Meester-Broertjes
Categorie : Structureel kracht gevenRubrieken : aanbod vrijwilligers, bestuurlijk, burgerdienst, dieren, natuur en milieu, groen en duurzaam, school en educatie, werkervaring» lees verder
Stichting Vitalis

Vitalismaatjes gezocht

Geplaatst op 17 januari 2018Maatje voor een kind (5 – 18 jaar)
Stichting Vitalis koppelt vrijwilligers aan kinderen en jongeren tussen de 5 en 18 jaar die wat extra positieve aandacht kunnen gebruiken. Wil jij iets voor deze kinderen betekenen? Meld je dan aan!

Stichting Vitalis is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van kinderen en jongeren in de leeftijd van 5 t/m 18 jaar. Dit als een extra steuntje in de rug, géén hulpverlening. Concreet betekent dit dat de vrijwilliger en het kind, in overleg met de ouders, gedurende een jaar een dagdeel per week afspreken of gedurende anderhalf jaar een dagdeel per twee weken.
Vrijwilligers zijn het warm kloppende hart van Vitalis! Er is geen maximumleeftijd voor vrijwilligers, wel een minimumleeftijd (21 jaar). Voor studenten die een kind begeleiden in het kader van een stage maken we een uitzondering; zij mogen 18+ zijn. Er worden geen specifieke opleidingseisen gehanteerd en ervaring met kinderen is geen voorwaarde. Wel wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij of zij goede sociale en communicatievaardigheden heeft, in staat is een vertrouwensrelatie op te bouwen met een kind en hem of haar zo kan stimuleren tot positief gedrag.
De vrijwilliger gaat één keer per week/twee weken een dagdeel met het kind op stap. Samen ondernemen zij allerlei laagdrempelige activiteiten. Soms kiezen kind en maatje ervoor om thuis brownies te gaan bakken, een andere keer maken ze samen een strandwandeling of drinken iets in de stad. Het hoeft niet spectaculair te zijn, het gaat om de aandacht die het kind krijgt.
De casemanagers van Vitalis coachen de vrijwilligers. Ieder half jaar wordt een evaluatie gepland bij het gezin. De casemanagers zijn tussendoor beschikbaar voor vragen of problemen van vrijwilligers. Een keer per maand is er een vrijwilligersavond, waarbij de vrijwilligers de gelegenheid krijgen ervaringen en tips uit te wisselen onder leiding van de casemanagers. Twee keer per jaar organiseert Vitalis een thema-avond. Op deze avonden wordt altijd ingegaan op een onderwerp waar de vrijwilligers praktisch iets mee kunnen. Een aantal keer per jaar wordt een training voor nieuwe vrijwilligers georganiseerd.

Woon je in Oegstgeest of een omliggende gemeente en je bent enthousiast geworden door de doelstelling en activiteiten van Vitalis, meld je dan aan als maatje bij Vitalis!
Categorie : Leer je krachten kennenRubrieken : begeleiden en luisteren, buurthulp, kunst en cultuur, werkervaring» lees verder
Dress for Succes

Winkelmedewerker voor Dress for Succes gezocht

Geplaatst op 03 oktober 2017Dress for Success Leiden is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden met een kleine beurs aan kleding helpt die past bij de functie waarop ze solliciteren.Met persoonlijke aandacht en een goed advies krijgen klanten een dosis zelfvertrouwen mee en hebben ze hun kans op een baan vergroot. De kleding in de winkels is afkomstig van donaties uit het bedrijfsleven en van particulieren. Om Dress tot een succes te maken zijn we op zoek naar een Winkelmedewerker

Waarvoor hebben wij jouw hulp nodig?
Jaarlijks worden ca. 200 klanten door Dress for Success Leiden gekleed.
Je helpt klanten met kleding uitzoeken voor een sollicitatiegesprek. De winkel runnen betekent ook gedoneerde kleding selecteren op geschiktheid en zo nodig wassen en strijken. Samen met het team richt je de winkel goed in, zorg je dat de winkel schoon is en dat de kledingcollectie up to date is. Daarnaast is er een administratie die bijgehouden moet worden. Je werkt volgens een vast rooster en er zijn soms extra activiteiten waar je voor ingezet kan worden, gemiddeld 5 uur per week.

Om dit werk goed te kunnen doen, vragen we van je dat je:
• Affiniteit of liever ervaring hebt met mode, doelgroep en doelstelling van Dress for Success
• Het leuk vindt om een winkel te runnen met alles wat daarbij komt kijken
• Je goed kunt omgaan met klanten en er zelf ook representatief uitziet
• Je de Nederlandse taal beheerst in woord en geschrift
• Minimaal 1 dagdeel (ochtend) per week beschikbaar bent
• Flexibel bent en in teamverband kunt werken

Wat mag je verwachten?
• Begeleiding en opleiding in de inwerkperiode
• Ondersteuning van de coördinator
• Je bent onderdeel van een enthousiast en dynamisch team
• Vergoeding van vervoerskosten (op basis van OV) in overleg
• Werk dat er toe doet!

Wie of wat is Dress for Success?
De eerste indruk kun je maar één keer maken. Zelfvertrouwen en een goede presentatie zijn van groot belang om succesvol te solliciteren.
Dress for Succes is er voor mensen die vanuit een minimum inkomen of uitkeringssituatie solliciteren naar een (vaste) baan of werk. We bieden gratis representatieve sollicitatiekleding.
Maar de positieve benadering en respectvolle advisering door de vrijwilligers in de winkel is ons belangrijkste ‘product'.
Waar wij in geloven, is zelfvertrouwen geven. Uit klantonderzoek blijkt dat 50 % van degenen die vóór hun sollicitatie bij Dress langs gingen voor kleding en advies slaagden bij hun sollicitatie!

Heb je interesse in dit vrijwilligerswerk bij Dress for Success Leiden?
Neem contact op met de coördinator Grace Flohr (via onderstaande link).
Zij nodigt je dan uit voor een gesprek en een kijkje in de winkel aan de Beatrixstraat in Leiden.
Rubrieken : werkervaring, begeleiden en luisteren» lees verder
Stichting Dorpscentrum Oegstgeest

Dorpcentrum Oegstgeest zoekt gastvrouw/gastheer

Geplaatst op 07 juni 2017

De gastvrouw/heer zorgt voor gastvrijheid en beheert de bar en maakt gebruikers wegwijs. De beheerder heeft de zorg voor het hele gebouw en heeft goed overzicht over de gang van zaken. Functies overlappen elkaar (soms)gedeeltelijk.

Bij het Dorpscentrum zijn al veel vrijwilligers betrokken. Het Dorpscentrum is alle werkdagen geopend, ook 's avonds en soms in het weekend. Voor een goed geregelde ontvangst van de gebruikers van het Dorpscentrum zijn echter nog meer gastvrouwen/heren en beheerders nodig.

Als gastheer/gastvrouw zorgt u letterlijk voor gastvrijheid: u beheert de bar, maakt de gebruikers wegwijs indien nodig en zorgt ervoor dat de verhuurde ruimten goed zijn ingericht. De diensten zijn geregeld per dagdeel. De meeste vrijwilligers werken 1 dagdeel per week. Het is de grootste groep van vrijwilligers in het Dorpscentrum en met elkaar zorgen zij voor een goede sfeer en gezelligheid.

De beheerder heeft een meer algemene, organisatorische taak. Hij/zij heeft de zorg voor het hele gebouw en ziet er op toe dat alle ruimten aan de wensen van de huurders voldoen. Ook de apparatuur valt onder zijn/haar verantwoordelijkheid, evenals de bevoorrading en het correct openen en afsluiten van het gebouw. Kortom hij/zij houdt een goed overzicht over de gang van zaken.

De beide functies (gastvrouw/heer en beheerder) kunnen elkaar gedeeltelijk overlappen. Voor beide functies wordt een sociale en dienstverlenende houding verwacht.
Vanzelfsprekend wordt u goed ingewerkt.

Categorie : Structureel kracht gevenRubrieken : werkervaring, verenigingsleven, horeca en gastvrijheid, bouw en techniek, aanbod vrijwilligers» lees verder

Stichting Dorpscentrum Oegstgeest

Coördinator zaalverhuur gezocht

Geplaatst op 07 juni 2017Dorpscentrum Oegstgeest zoekt een enthousiaste man of vrouw die graag met mensen omgaat en die enige handigheid heeft met de computer en het Nederlands zowel mondeling als schriftelijk goed beheerst.

Het Dorpscentrum geniet steeds meer bekendheid. Veel vrijwilligers zetten zich dan ook in om er een echt Centrum voor Oegstgeest van te maken.
Wilt u daar ook bij horen? U bent van harte welkom!

U zorgt dan voor de contacten met mensen die ruimten in het Dorpscentrum willen huren. Met hen maakt u afspraken over het te verwachten aantal personen, de tijden,hun consumptiewensen en eventueel gebruik van apparatuur (beamer bijv.) Een en ander houdt u bij in een Excel-programma. Ook zorgt u voor een duidelijke schriftelijke informatieve-overdracht naar de dienstdoende gastheer of gastvrouw.Voor deze uitdagende taak zoeken we iemand die zich minstens twee dagdelen per week beschikbaar stelt.

Nadere info over of belangstelling voor deze functie? Vul uw gegevens in via het contactformulier.
Categorie : Structureel kracht gevenRubrieken : werkervaring, horeca en gastvrijheid, buurthulp, bestuurlijk» lees verder
Stichting Begraafplaats Groene Kerk

Onderhoud van de Begraafplaats Groene Kerk

Geplaatst op 25 maart 2017Vind je het leuk om buiten aan de slag te gaan, dan is dit je kans!
De begraafplaats bij de Groene Kerk is een prachtig stuk natuur. Om dat zo te houden zijn extra handen nodig. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met het onderhoud van paden en groen, zodat de bezoekers kunnen blijven genieten van de natuur en de rust.

Wil je meer weten? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met de beheerder Peter de Mol, hij coördineert alle werkzaamheden en zal je graag in een persoonlijk gesprek informeren.
Categorie : Structureel kracht gevenRubrieken : werkervaring, groen en duurzaam, aanbod vrijwilligers» lees verder
123 volgende