Inloophuis Psychiatrie Leiden

Terug naar overzichtBekijk de oproepen
Inloophuis Psychiatrie Leiden

Inloophuis Psychiatrie Leiden


Het Inloophuis is een huiskamer. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn. Een plek om vrienden te maken of gewoon stil te zijn. Los van de GGZ biedt het Inloophuis een onafhankelijke, gezellige ontmoetingsplek voor mensen die met de psychiatrie in aanraking zijn geweest. Je bent er van harte welkom!


Bezoekadres
Hooigracht 12-14, 2312 KS Leiden

Branche Zorg | Welzijn

facebook


Oproepen van Inloophuis Psychiatrie Leiden

Vrijwilliger Inloophuis Psychiatrie Leiden

Geplaatst op 18 mei 2016Het Inloophuis Psychiatrie Leiden kan nieuwe vrijwilligers gebruiken.
Het Inloophuis Psychiatrie Leiden is een gezellige huiskamer voor mensen met een psychiatrische achtergrond. Het biedt een ontmoetingsruimte waar, in een ongedwongen sfeer, een kopje koffie kan worden gedronken, een spelletje kan worden gedaan of gewoon een praatje kan worden gemaakt. Het Inloophuis is een onafhankelijke stichting die geen binding heeft met de reguliere Geestelijke Gezondheidszorg. De openingstijden zijn dan ook op de momenten waar de “gewone zorg” het laat afweten; ’s avonds, in het weekend en op feestdagen.

De vrijwilligers zijn er niet om psychische of emotionele problemen op te lossen, maar bieden wel een luisterend oor, verrichten barwerkzaamheden en houden een oogje in het zeil. Kennis van de psychiatrie wordt niet gevraagd, betrokkenheid en goede sociale vaardigheden wel. Maar bovenal is enthousiasme en een nuchtere instelling erg belangrijk.

De openingstijden van het Inloophuis zijn: dinsdag t/m zaterdag van 19.30 – 22.30 uur. En zondag van 16.00 – 19.00 uur. Het adres is Hogewoerd 12-14, in Leiden. Heb je interesse om je in te zetten als vrijwilliger neem dan contact op met de coördinator: Ariette van Hespen, avanhespen@inloophuis-psychiatrie.nl of 06-14326485.
Categorie : Kracht vanuit overtuigingRubrieken : horeca en gastvrijheid, begeleiden en luisteren» lees verder