Nieuws

Artikel 1 van 35Terug naar nieuws overzicht volgende

Dag van de mantelzorg 2019

Gepubliceerd op 25 september 2019
De mantelzorgwaardering

De gemeenten Leiden, Oegstgeest en Zoeterwoude hebben grote waardering voor de enorme inzet van mantelzorgers.
Met de mantelzorgwaardering geven zij inwoners de mogelijkheid om hun mantelzorger eens fijn in het zonnetje te zetten en te bedanken voor alle hulp. Het betekent een erkenning voor de bijdrage aan de samenleving en kan een steuntje in de rug zijn voor het volhouden van de zorgtaken. Daarnaast biedt mantelzorgwaardering ook zicht op het aantal mantelzorgers in de gemeente en geeft het inzicht in de behoefte aan ondersteuning en het voorkomen van overbelasting. Om deze redenen willen wij u graag inschrijven en hebben wij gegevens van u nodig.

Iedere gemeente geeft een eigen vorm aan de waardering. Dit kan zijn in de vorm van een VVV cadeaukaart, een bloemetje en/of leuke uitjes.

Aanmelden voor de waardering kan voor de gemeente Leiden tot 15 oktober en voor de gemeente Zoeterwoude tot 1 november. Voor de gemeente Oegstgeest kan er het hele jaar door aangevraagd worden, aanvragen na 15 oktober worden meegenomen naar het volgende jaar.

Vraag via de website www.wijzijneva.nl de mantelzorgwaardering aan voor uw mantelzorger!

Overig nieuws

Pop-up contactpunt

Gepubliceerd op 25 september 2019
i-doe bestaat 10 jaar!
i-doe heeft een nieuwe locatie geopend, de Pop-up in de Leidse binnenstad (Nieuwstraat 7).
Iedereen is welkom voor advies, trainingen, lezingen, netwerkborrels en meer in het teken van vrijwillige inzet. Iedere week staat er een nieuw thema centraal. Vrijwilligers, ge´nteresseerden, organisaties, Loop gerust even binnen! Meer informatie op: i-doe.nl/pop-up-programma/
» lees verder

Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn

Gepubliceerd op 25 september 2019
Op dinsdag 29 oktober vindt de Vrijwilligersmarkt Zorg en Welzijn in Oegstgeest plaats. Vele organisaties presenteren zich. Iedereen met interesse zich vrijwillig in te zetten kan hier inspiratie opdoen. De vrijwilligersmarkt vindt plaats in buurthuis de Kratong van 18.30 tot 21.30 uur en is een samenwerking van vele zorg- en welzijnsorganisaties, samenwerkend in het NVOO (Netwerk Vrijwillige Ondersteuning in Oegstgeest)
» lees verder

Workshop Persbericht schrijven

Gepubliceerd op 04 september 2019
Leer de kneepjes van het vak om een pakkende / wervende tekst te schrijven als persbericht. Niemand minder dan Willemien Timmers, redacteur Oegstgeester Courant, zal deze workshop begeleiden.
De workshop is bedoeld voor NVOO-leden en vindt plaats tijdens het NVOO van 4 september. Voor meer informatie kan je contact opnemen met I-doe Anke Breur van I-doe, Anke@i-doe.nl
» lees verder